Blogg i webbutik

Bloggar finns ju överallt på nätet, det har nog de flesta som surfat runt lagt märke till. En del gör det bara för att det är roligt, andra för att dela med sig av tankar och idéer, somliga gör det för att informera och en hel del kopplar ihop sin webbutik med en blogg där de kan skriva om allt möjligt som kan tänkas vara relevant för det man säljer.

4680351-shop-online

När man driver en webbutik måste man ju locka till sig kunder, ett bra sätt att göra detta är ju genom att placera högt på Google när något söker efter något som hör samman med det man säljer. Ett sätt att göra detta är att se till att ens sajt innehåller en hel del text, för Google älskar text. Så länge man skriver bra texter kommer Googles anseende för ens sajt att öka, vilket i sin tur kan leda till bättre placeringar och därigenom fler besökare och förhoppningsvis fler kunder. Ett exempel på detta kan man se på Barahandtag.se.

Men detta är inte det enda sättet, man kan även skapa en helt separat blogg som helt enkelt länkar till sin webbutik, dock så måste man se till att det är klart och tydligt att bloggen är direkt kopplad till butiken och att man tipsar om sina egna produkter. Detta är den typ av genomskinlighet som låter en undvika de flesta missförstånd som annars kan uppstå bland besökare. Väljer man att gå denna väg ska man även ha en länk till bloggen i sin webbutik, helst i menyn. Detta är precis vad Graviditetskollen.nu och gjort på sin hemsida och med sin separata blogg Graviditetsbloggen.se.

Alla som kan hitta tiden till att skriva blogginlägg för sin webbutik har bara saker att tjäna på det, speciellt om man är nystartad och vill få uppmärksamhet från många olika håll.