Välja ämne att blogga om

Att komma igång med bloggningen måste ju starta med att välja vad det är man tänkt blogga om. Och detta är kanske inte så enkelt som många först tror. Så hur går man egentligen till väga? Det är något vi tittar lite närmare på här.

frågetecken_121961872

Ett eget intresseområde

Det kommer inte vara lönt att satsa på att blogga om något man själv inte är väldigt intresserad av. Detta leder bara till oregelbundna uppdateringar och ofta oinspirerande texter. Ser man till att blogga om något man är både intresserad av och insatt i kommer man ha mycket mer att säga och kunna veta att det man säger faktiskt stämmer.

Andras intressen

Men det är inte bara ens eget intresse man bör tänka på; är man väldigt intresserat av något riktigt obskyrt kanske man inte får så många läsare i slutändan. Kan man dock välja ett ämne många är intresserad av har man ju en större potentiell läsarbas. Populära ämnen inkluderar mode, livsstil, teknik, träning och djur. Sveriges största privata blogg är en mode- och livsstilsblogg och heter KENZAS. Det finns naturligtvis många som redan bloggar kring alla dessa ämnen och konkurrensen är därför betydligt högre. Man får helt enkelt försöka väga dessa faktorer mot varandra. Och det skadar inte att tänka på vad man själv kan göra som kan särskilja ens blogg från mängden.

Lönsamma ämnen

Man kan även tänka på möjligheterna att tjäna pengar på sin blogg redan när man väljer ämne. Det finns så kallade affiliatenätverk där man kan arbeta med att länka till andra sajter och tjäna pengar på att folk besöker dem genom sin blogg. Se sajten vasacasino.se för ett exempel på en sajt som jobbar på detta sätt. Är det många som får upp ögonen för ens blogg kan man dessutom bli betald eller få produkter för att skriva artiklar och länka till olika företag och butiker på nätet. Men detta är mer ett mål att arbeta mot än något man kan förvänta sig att få komma igång med bara för att man startar en blogg.